Arata toate articolele

Da, cu tărie, cu vehemenţă, cu siguranţa că este singura soluţie, VREAU SĂ EMIGREZ! În această ţară în care STATUL mă fură şi mă umileşte în fiecare moment NU MAI VREAU SĂ STAU! Vreau să renunţ la cetăţenia română acum, pe loc dacă se poate. Şi să îmi pot permite apoi luxul de a iubi această ţară ca…cetăţean străin.

Statul român îmi este dator din luna mai, iar astăzi ministrul de finanţe decide ÎNCHIDEREA TREZORERIEI! Pentru că…e goală!! Şi aşadar, statul mă fură şi pe faţă, nu numai pe la spate, prin contracte pe care le-a semnat, deci şi le-a asumat, prin instituţii care nu mă plătesc pe MUNCA depusă deja, începând din luna mai! Deci…nici măcar Sărbătorile nu le mai pot face…normal!

O asemenea ţară nu mă merită! NU NE MERITĂ!

Şi dacă nu are nimeni curajul să o spună, o fac eu: DA, ROMÂNIA E FALIMENTARĂ! ŞI ÎNCHIDEREA TREZORERIEI E UN SEMN CLAR!

Vreau să muncesc şi să trăiesc într-o ţară în care omul este apreciat pentru munca sa, în care criteriile valorice sunt reale, sunt fundamentate pe valoare şi nu pe popularitate sau pe sâni sau pe pile sau pe şpagă, sau pe…

În România cultura este tratată ca o glumă iar noi, cei ce vrem să facem cultură nu existăm! În România un băruleţ în care se făcea cultură este jinduit de un afacerist corupt şi murdar şi acesta din urmă are câştig de cauză şi cultura acelui loc dispare… În România instituţii de cultură sunt conduse de oameni pătaţi şi chiar dacă aceştia ies din prim-plan se urzeşte cu acordul autorităţilor punerea unor marionete la conducere pentru ca tot oamenii aceia să conducă din umbră! Aceleaşi autorităţi care ne fură!

Da, vreau să emigrez! Şi pentru că sunt nou în acest domeniu, deşi impulsuri au mai fost, am nevoie de îndrumare. Ce să fac?

Copilul meu merită mai mult decât România! Decât ACEASTĂ Românie!

Eu voi fi mândru să spăl vase undeva unde lumea apreciază că vasele vor fi curate, dar şi unde voi putea avea un Crăciun! Un Crăciun făcut cu BANII MUNCIŢI de mine!

Şi de aceea m-am săturat de sloganul politicienilor impotenţi care se tot lamentează că „în România nici nu se munceşte…!” Şi dacă eu am muncit la ce mi-a folosit?!?! Şi dacă la fel ca mine mii, zeci de mii, sute de mii de oameni, nu pot avea un Craciun AŞA CUM AR MERITA, PE MUNCA LOR, de ce să mai muncim? Ca să se îmbogăţească ei?!

Şi ştiu că veţi fi mulţi dintre cei care citiţi care veţi gândi că deh…”cultura nu e ceva primordial, nu e de importanţă naţională, zău…”. Dar vă provoc să vă gândiţi mai bine!

Nu eu am spus „Cultura este un al doilea soare pentru cei culţi”, nici „Cultura înseamnă lărgirea minţii şi a spiritului.”, nici „Cultura merită riscuri, riscuri enorme. Fără cultură suntem cu toţii doar bestii totalitariste.”, nici „Mintea nu poate înlocui cultura.”, nici „Cultura fiecărui popor astăzi este măsura fericirii şi a singurătăţii lui.”, nici „Un popor fără cultură e un popor uşor de manipulat!”. Şi iată cum ajungem la esenţa interesului autorităţilor noastre de a distruge cultura!!

Vreau să emigrez!